28 Aralık 2012

Kozmetik Alışverişim # 13 / Gratis, Sephora, Golden Rose, Rossmann

Ankara ya gideceğimi söylemiştim. Bu sebeple burada bulunmayan ürünlerden almak istedim. Aslında liste yapmıştım ancak listemi evde unuttuğumdan (!) aklımda kalan, gözüme takılan ürünlerden kaptım geldim.
 Yeni yıla girerken güzel bir hediye paketi oldu bana:) Biraz koşturmacalı bir tur olsa da bu alışverişten çok keyif aldım. Tabi ki arkadaşlarımla dükkan dükkan gezmek de daha ayrı bir keyif... Bakalım neler almışım...

Çoğu blogta ya da kozmetik videolarında gördüğüm The Balm ürünlerinden bir kaç tane topladım:) 


  • Nude'tude far paleti (31. 50 TL) ,
  • shady Lady far paleti (31.50 TL ), 
  • Hot Mama! allık (14.75 TL) ,
  • Mary- Lou Manizer aydınlatıcı (28 TL) 
Tabi ki ben gittiğimde meşhur indirim bitmişti ve çoğu ürün kalmamıştı ancak yeni bir indirim bekleme fırsatım elbette yoktu:) Renkleri , ambalajları şahane. Hepsini tam denemedim ama ayrıntılı yazılarını yazacağım bilmeyenler için. Zira yavaş yavaş internette satılmaya başladılar şehrinde Gratis olmayanlar için yararlı olacaktır... 
  • Bir de Sephora nın yılbaşı için çıkardığı mini makyaj setini ( 42.90 TL) aldım. İçinde far, allık ve ruj paletleri var. Çanta şeklindeki bu seti çok sevdim zira makyaj çantası için biçilmiş kaftan.


Essence ürünlerini hiç kullanmamıştım. Ama fiyatları oldukça uygun. Zaten krem allık ve baz ihtiyacım vardı.
O yüzden indirimden sonra kalanlardan :
  • Essence soufflé touch krem allık ( 9.49 TL), 
  • Essence eyeliner pen ( 8.49 TL), 
  • Emily göz kalemleri ( 1.80 TL),
  • Rival de Loop dudak kalemi (fiyatını hatırlamıyorum ama çok yumuşak güzel bir kalem),
  • Essence My Base makyaj bazı (12. 99 TL), 
  • Essence I love Stage far bazı ( 8.49 TL), 
  • Maybelline Color Tattoo 24 krem far ( iki rengini aldım tanesi 15. 75 TL bu farlara bayılıyorum), 
  • Golden Rose standından satış danışmanının indirim var haberi üzerine bir de allık aldım ( 9 TL). 
Maalesef şu twilight serisinden hiç bir ürün kalmamıştı. Nasıl beğenildiyse artık:)

Makyaj malzemeleri dışındaki ürünlere gelirsek 


  • Yüz temizlemek için yüz fırçası kullanıyordum ancak biraz sert geliyordu yüzüme. O yüzden Sephora nın şu yeşil, şirin, silikon yüz temizleme pedini aldım gerçekten çok yumuşak.( 12.90 TL)
  • Fondöten sürdüğümde alın bölgemde parlama olabiliyor. Denemek istedim şu yağ emici mendillerden ( 2. 25 TL). Yine Gratis ten Cettuna markasıyla
  • Bu pembe çiçek şeklindeki pudra fırçasını görünce bayıldım. Burada tam belli olmuyor ama çok şirin. Gratis ten 10 TL
  • Aslında asetona ihtiyacım yoktu ama birini Isana diye aldım diğerini de pompalı aseton şişesi var diye:) Pompalı olan 9.90 TL. Isana yı hatırlamıyorum ama şişenin ağzına kapak yapmamışlar bol bol dökülüyor sevmedim.
  • Rossmann dan aldığım Rival de Loop sütlü bademli bir maskeyi fotoğrafın solunda görebilirsiniz.
  • Yine Gratis den rahatlatıcı olduğunu iddia eden maske ( 4 tanesi 8.75)
  • Rossmann dan şu garip kavanozda vücut peelingini birinde görmüştüm ama memnun kalmış mıydı kalmamış mıydı hatırlamıyorum:) Peeling kullandığım için aldım. (9.90 TL)

Soldan sağa:
Down Under Natural's sıvı saç kremi  aldım. Sıvı saç kremlerinden vazgeçemiyorum. Saçlarım kabarmıyor ve kolay çözülüyor banyodan sonra.
Yine Rossmann dan iki tane saç bakım ürünü aldım. Isana markasını merak ediyordum.İkisi de durulanmayan saç kremlerinden. Pembe olan aynı zamanda ısıya karşı koruyucu ve düzleştirici etkisi olanlardanmış. Bakalım işe yarayacak mı... Bunların fiyatlarını hatırlamıyorum ama şehrinde Rossmann olan zaten biliyordur:)


Biraz da krem aldım.
Gratis te gördüğüm gül kokulu bir el kremi ( 2.50 TL)
Benri den çilekli el kremi (2 TL)
Isana el kremi 
The Body Shop tan Dewberry Vücut Losyonu ( 9. 90). Aslında Body Shop ta oldukça güzel şeyler vardı ancak uzun uzun incelemeye vaktim olmadı kokusunu beğendiğim bu losyonu aldım sadece. Yılbaşı paketleri de güzeldi ancak içlerinde hep duş jeli olduğu için bana hitap etmedi fazla.

Dını dını dınnnn! Sonunda Golden Rose Jolly Jewel ojelerime kavuştum.  Hepsini tırnaklarımda göstereceğim ancak şimdi toplu resim. ( 5.95 TL)

Ojelerde biraz abarttım ama yapacak bir şey yok :) İşte diğerleri:


 Essence ojeler 2.5 TL. Catherine Arley ojelerden aslında holografiklerden arıyordum ancak sadece birini bulabildim. Onlar da 1.5 TL civarı sanırım.




Pastel in yılbaşına özel çıkardığı ojelerden yine simliler. Alix Avien in bu rengini de çok beğendim.

Son olarak aldığım düzenleyici kutular var:


Fimolarım için aldığım bir kutu. Biliyorum diğer fimo kutularına göre biraz daha büyük ancak o kutulara tek çubuk fimo sığmıyor ben de hepsini artmadan buna koyarım diye aldım ( 6 TL). Nasıl rengarenk hoş olmamış mı:)


Bu da sürekli kullandığım makyaj ürünleri için aldığım bir kutu. Fırça yerleri filan da var. 1.5 TL gibi komik bir rakamdı.

İşte Aralık ayının alışverişini böyle toptan çıkardım. Uzun zaman kullanırım bunları diye düşünüyorum. Özellikle far paletlerini:) 
Sevgiler

5 yorum:

  1. Allahım hepsi harika ama ojelere bayıldım. Ne kadar çok ve ne kadar güzel.. :))
    Güzel günlerde kullan inşallah...:))

    YanıtlaSil
  2. WoWWw!! harıka seyler almıssın canım oyle maşallah ojelerıne makyaj malzemelerıne bayıldımm ıyı gunlerde surüp kullan,şu ısananın aloveralı el kremınden kımse memnun degıl bakalım sen memnun kalacakmısın bırde essence makyaj bazından memnun kalan yok fıkırlerını en kısa zamanda yazarsın ınsallah beklıycem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazacağım kullandıkça teşekkürler:)

      Sil
  3. Essencenin my base makyaj bazı nasıl acaba ve artık gördüğüm kadarıya yok almanyada veya türkiyede bulabilir miyim acaba? Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben türkiyeden almıştım ama bu aralar göremiyorum

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...