31 Ocak 2014

Kırtasiye Alışverişim / Ebay

Bu aralar daha doğrusu 2013 ün sonlarında hayatta organize olmak olayına taktım. Bunun için de günlerimi haftalarımı aylarımı yazarak planlamak gibi bir çabam var. Bakalım ne kadar başarılı olurum ancak hedefler koymak, büyük ya da küçük yapılacaklar listesi hazırlamak ve yaptıkça üzerlerine tick atmak bir nevi ego tatmini ve mutluluk kaynağı oluyor. E tabi kırtasiye merakıma da kullanılacak alan açıyor bu ajandalar notlar vs..
Şimdi gelelim benim ebayden az az topladığım kırtasiye ürünlerine... Bunları genelde ajandama not almak için kullanıyorum ya da okuduğum kitaplara. Hiç birinin fiyatını hatırlamıyorum ama kalem seti hariç bir kaç doların üstüne çıkmadı hiçbir ürün...  Bakalım neler almışım:)


Bunların hepsi sevimli post it ler. Ucuz olmalarına rağmen kaliteleri de güzel. 



Bunlar da çeşit çeşit şirin post it kağıtlar:) Piyanoluya bayıldım.:)




Bunlar da yine post it li yani bir tarafı yapışkanlı kağıtların oluşturduğu defterler. Bu küçük defterler açıldıklarında böyle görünüyor:



İstediğinizi alıp kullanabiliyorsunuz post it olarak...





Bunlar ise stamping denilen mühür aletleri. Ben ilk defa deneyeceğim için soldaki küçük damgaları aldım. Bu tahta damgaların altı kauçuk malzemeden ve yapılacak listeleri için güzel bir başlangıç oluyor. Sağdakiler ise içinde 4 ton bulunan iki renkli mürekkep süngerleri ( ink pad diye geçiyor ama türkçesini hatırlayamadım:)) Bunlar da baya ucuzdu. Muhteşem değiller ama iş görüyor.





Bunlar ise belki ilk kez Serrose dan gördüğünüz washi tape lerin plastik olanı. Washi tapeler elle yırtılabılen kalın kağıttan bantlar bunlar ise normal bantın renklileri gibi. Sayfaları ya da cam, plastik gibi pürüzsüz yüzeyleri süslemek için şirin şeyler. Ben defterlerimde kullanıyorum.



Bunlar da Sarasa marka jel mürekkepli kalemler. Bu markayı yine Serrose den duyup merak etmiştim. Buralarda bulamadım o yüzden e bayden aldım ancak Türkiye de de varmış... Kalemleri çok beğendim:)





 Bu ise kitaplarımı çantada taşırken ezilip büzülmesin eskimesin diye aldığım bir çanta. İçine not defteri ve kalemleri de koyarak güzel bir bölüm yapmış oluyorum çantamda. Aslında bir tablet kılıfı ama kitaplar için çok iyi bir boyutu var. E deseni de çok alınasıydı:)

Benim kırtasiye merakımı yansıtan bir kaç ürün işte böyleydi. Devamı gelecek umarım:) Özellikle şu stamping (damgalama) ürünlerini merak etmeye başladım. Bütün ürünleri ebay den aldım ve gelme süreleri 2 hafta ile 5 hafta arasında değişiyor. Free shipping seçeneği ile ücretsiz kargo yapan satıcılara ulaşabilirsiniz. Cute stickers, stationery, stamping up gibi şeyler yazarak ürünlere göz atabilirsiniz.

Not: Yoğun istek üzerine aldığım satıcıların linklerini buldum ve biraz araştırdım bazıları çok karışık ürünler satıyor o yüzden en kullanışlı satıcının linkini altta bulabilirsiniz:) Bu arada dediğim gibi belli bir satıcıya bağlı değilim genelde. O anda araştırıp karışık alıyorum ama yine de fikir verebilir:

Satıcı ismi: jujusmile10
http://www.ebay.com/sch/jujusmile10/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=




Sevgiler

25 yorum:

  1. Ayyy bayıldım bayıldım, o post-itler, defterlerr şahane yaa!
    Ben hiç duymamıştım o siteyi. Bi bakayım bakalım bende merakımı gidereyim ama şahaneler yaa...
    Bide güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım iyi alışverişler sana da:)

      Sil
  2. harika şeyler almışsın satıcılarıda yazsan keşke o jel kalemleri merak ettim denenesi gibi :D bende e bay de bayaa kendimi kaybediyorum ya daha e bay den alışverişe başlayalı 4 ay olmasına rağmen 250tane sipariş verdim sen tahmin et :D bu arada parmak şeklinde post it ler var onlar süper ben bayılıyorum onlara :D satıcılarıda söylersen çok sevinirim canım güvenilir satıcı bulmak çok zor :D güle güle kullan bu arada bendede başladı bu ajanda takıntısı genel bi dalga şeklinde heralde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250 mi:) süpermiş! parmak şeklindeki post it lerden de vardı ancak buraya eklemeyi unutmuşum. satıcıya göre alışveriş yapmıyorum aslında o yüzden satıcı ismi söyleyemiyorum ancak satıcıların puanlarına bakıyorum genelde:)

      Sil
  3. Harikalar :) Bayıldım :)

    YanıtlaSil
  4. Ağzımın suları akarak baktım :D Güle güle kullan hepsini :) Acaba hangi satıcıdan aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alalı baya olduğu için hatırlamıyorum ancak belli bir satıcıya gidip almıyorum çoğu farklı farklı satıcılardan

      Sil
  5. Özellikle yurtdışı alışveriş yazılarınıza bayılıyorum, çünkü cidden dikkat çekici özel şeyler alıyorsunuz ve hemen benim de sipariş veresim geliyor :))) Ebay dan hangi satıcılardan aldınız acaba bu ürünleri? Linkini atarsanız çok sevinirim. Çünkü Güvenilir satıcı bulmak çok zor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Güvenilir olup olmadığını anlamak için puanlarına bakıyorum bir de eğer üründen memnun kalmazsam mesaj atıyorum satıcıya o şekilde yardımcı oluyorlar genelde:) Dediğim gibi belli bir satıcıdan almıyorum. O an kimler denk gelirse:)

      Sil
  6. Bayıldım hepsine, özellikle; defterlere ve post-it lere :) hepsi o kadar tatlı ve kullanışlı ki :)
    Bu defterleri kolaylıkla bulabilir miyim sitede acaba ?
    Birde ne kadar sürede elinize ulaştı ve kargo ücretli mi merak ediyorum :) çok soru sordum sanırım :))
    Hepsini keyifle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım istediğinizi sorabilirsiniz. Yazının sonunda yazdığım gibi 3- 5 hafta arası değişiyor genelde gelme süreleri bana ama ptt nin inanılmaz (!) hızı da bunda etkili tabi ki. kargo ücretsiz (free shipping) seçeneğini seçerek arama yaparsanız kargo ücretsiz ürünleri görebilirsiniz. Ben hepsini bu şekilde aldım yani kargo ücreti bir tek parça şey alsanız da yoktu:)

      Sil
  7. ay çook güzel özellikle bantlar harika fiyatlarını söyleyebilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic hatırlamıyorum ama ebay den bakabilirsin

      Sil
  8. Yaa bayıldım hepsiinee,güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
  9. ebay alışverişi hakkında bir sorum olcak. çevremde alan vardı ve güvenemezsin satıcı yollamayabilir ürünü dedi. bu tarz şeylerle karşılaştınız mı? bu arada aldıgınız ürünlere tek kelimeyle bayıldım :) hepsi birbirinden güzellll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir hic oyle bir sorunla karsilasmadim ama dikkatli olmaniZ gereken bir iki nokta var. Saticinin kac satis yaptigina ve yuzde kac olumlu puan aldigina dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlardan yuksek puanli olan saticilari.secerseniz sorun olacagini sanmam. Eger ki sorun olursa ebay sitesine mail atabilirsiniz. Cok buyuk ihtimal sorununuzu cozeceklerdir.

      Sil
  10. Tablet kılıfını hangi satıcıdan aldınız,harika bir fikirmiş bende sizinle aynı amaç için kullanacağım :)

    YanıtlaSil
  11. Çok beğendim Güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  12. Kırtasiye dünyası o kadar renkli ve eğlenceli ki küçük büyük herkes parfüm yahut ayakkabı gibi severek alışveriş yapıyor ve sonrasında hobiye dönüşüyor. Birinin daha bu sevdaya tutkun olduğunu görmek çok güzel :)

    YanıtlaSil
  13. Ya ben kırtasiye dükanı açtım yurtdışından kırtasiye malzemesi nasıl getirtirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 dolar ve üstü gümrüğe tabi. gümrük vergisini öderim diyorsanız getirtebilirsiniz sanıyorum ama büyük alışverişte çok bilgim yok tabi

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...