27 Ağustos 2014

Clarasonic Muadili Olay Pro x Advanced Cleansing System Yüz Temizleme Aleti

Cilt bakımında temizliğin önemi herkes tarafından malum. Ancak sabunla başlayan maceramızda, jeller, kremler vs ürünler derken artık temizleyici fırçalar da önem kazandı. Clarasonic bunlardan en ünlüsü ve bu işin başını çekiyor. Türkiye' ye Ekim 2013 te giriş yaptı. Bir sürü kişi denedi, beğendi, beğenmedi derken fiyatı 380 TL olunca (mia2) denemek için farklı bir ürün denemek istedim.

Ben de muadili olan Olay Prox Professional Advanced Cleansing System gibi uzun bir ismi olan yüz temizleme fırçasını aldım. Nerden nasıl aldım sorularının cevabı burada. Çünkü kendisi Türkiye'de satılmıyor...


Ürün bu şekilde geliyor... İçinde aletin kendisi, bir fırçası ,bir kalınca pili ve olay marka yüz temizleme jeliyle. Ürün şarjlı değil pille çalışıyor...


Paketin arkasındaki açıklamalar...



Eldeki duruşu da böyle. Görüldüğü gibi çok şirin ve büyüklüğü, şekli oldukça ergonomik. Alttaki kapak açılarak pil yerleştiriliyor. Üstteki büyük düğme, açma kapama tuşu; alttaki ise hızlandırmak ve yavaşlatmak için. Ürünün Clarasonic gibi her 20 sn de filan sinyal verme huyu yok. İki hızı var sadece ister hızlı ister biraz daha yavaş titreşimlerle yüzünüze uyguluyorsunuz.


Fırçası ise bu şekilde ve kolayca çıkarılıp temizlenebiliyor. Sentetik fırçası durulamak için çok sorun yaşatmıyor ve kolay kolay eskiyeceğe ya da yıpranacağa benzemiyor. 

Kullanımı ise şöyle: Yüzünüzü ıslatıyorsunuz, fırçasına biraz yüz temizleme jelinden sıkıp yüzünüzde dairesel hareketlerle çok bastırmadan gezdirmeye başlıyorsunuz. Tüm yüze iki kere geçmek yetiyor. Yanında gelen yüz temizleme jelinin bir numarası yok hatta biraz tanecikli bir yapısı olduğu için ben pek sevemedim. Zaten fırça işini yapıyor bir de tanecikli bir ürün kullanmak cildi yorabiliyor.

Gelelim yaptığı işe... 
  • Kesinlikle yüz temizleme açısından çok iyi iş çıkarıyor. Yani makyajımı temizledikten sonra bile hala fırçaya fondöten artıkları gelebiliyor. 


  • Cildi çok kısa sürede temizlemenizi sağlıyor. Yani çok uzun uzun dolaştırmanıza gerek kalmıyor. 


  • Bu ürünü aldığımdan beri peeling ürünlerini kullanmamaya başladım. Yüzümde güneşten, kuruluktan vs olan pütürleri, ince deri soyulmalarını alıp götürüyor...


  • Karşılaştırma yazılarından  ve videolarından anladığım kadarıyla Clarasonic'ten daha az su sıçratıyor.


  • Benim yüzüm pek sivilcelenmez o yüzden sivilcelere etkisinden söz edemem ancak cildimin biraz yağlandığı ve gözeneklerimin tıkandığını hissetiğim dönemlerde hemen bu ürüne sarılıyorum. Haftada 2-3 kez kullanmak yetip artıyor. Bir ara her gün kullandım ama o zaman da cildimde herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.


  • Kısacası Clarasonic kadar iyi mi ya da ondan daha mı iyi bir karşılaştırma yapamıyorum. Ancak benim edindiğim fikre göre yaptıkları, görünen temizliği aynı. Ancak Clarasonic daha farklı biçimde titreşiyor yani olduğu yerde  dönmeden titreşme hareketi yapıyor. Olay ise, daire şeklinde dönüyor. O yüzden Clarasonic'in daha derinlemesine temizlik gibi bir durum yaratabildiğini düşünebiliriz. 
  • Clarasonic Sephora' da 380 TL ye satılıyor, Olay ise şu an amazon da $21.67 

Ben kesinlikle bu üründen memnun kaldım ve Clarasonic'i denemeyi düşünmüyorum şimdilik. İkisini de deneyenlerin yorumlarına baktığımda çok büyük farklar göremediklerini söylüyorlar.
Karar sizin...

2 yorum:

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...