20 Şubat 2012

Amerikan Güzeli (American Beauty)/ Film

Kitabım gitmiyor gitmek bilmiyor. O yüzden yarım bırakacağım pek adetim olmasa da bu sefer.. Yeni kitabıma geçeceğim yoksa kitapla ilgili birşeyler yazmam mümkün olmayacak onu fark ettim:) Neyse efendim yeni kitabımı bitirene kadar haftasonumda uğraştığım film macerasını paylaşmak isterim. 
Lise dönemimde herkes hangi filme gidelimdiye bana sorarken şimdi filmlerden sinemalardan bi haber olduğumun farkına vardım şu işe bi el atayım dedim. Çünkü aylardır sinemaya gitmiyordum.. Divx filmler çıktı çıkalı da açıkcası sinemada o kadar insanla kıpırdamadan seyretmek yerine yayıla yayıla evcağımda seyretmek güzel geliyor..Ancak filmci:) ye gittiğimde de afişini beğendiğim filmleri alıyordum ki çoğu basmakalıp sonunu tahmin edebileceğiniz filmlerden oluşuyordu. Neyse beyazperde.com ve http://kedilervekitaplar.blogspot.com/2012/01/insan-senlendiren-20-film.html  blogundan bakınmaya başladım.

Blogtaki en neşelendiren filmleri listeme yazmaya başladım ve imdb'deki en iyi 250 filme bakmaya başladım. Listem uzadıkça uzadı hevesim geldi içim gitti. Hemencecik filmcime gittim. Hava güneşli ama buz gibiydi yine de azmettim gittim.. Velhasıl 30 filmle geri döndüm:) Artık elimde toplumca sevilmiş:) kaliteli filmler var sanırsam. Yani liste öyle diyor..Dün de hemen bir tanesini izledim. Daha önce izlemiştim ama unutmuşum..Eski bir film çoğunuz izlemişsinizdir kanımca..
Çarpıcı, iç karartıcı, gerçek bir film... Karakterler öyküler her insanın hikayesi gerçekçi bir şekilde vardı filmde. Her zaman nefret ettiğim güçlü Amerikalı maskesi yoktu bu sefer.. Seyretmeyenler izleyebilir. Ama izlerken moraliniz bozuk olmasın daha da bozulabilir:) Çok dramatik değil ama alttan alta insanı üzen bir film..

2 yorum:

  1. Merhaba

    Kitaplaşalım mı Etkinliği kapsamında kargo için isim soyisim ve adres bilgilerinizi bekliyorum.

    Bugun saat 00:00 a kadar vaktiniz var.
    Sevgiler.

    Dilosunkayfesi@gmail.com
    Dilosunkayfei.blogspot.com

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...