12 Temmuz 2013

Kozmetik Alışverişim # 25 / sleekmakeup.com

Kişisel ihtiyaçlar için burada olmayan markaları yurtdışından almanın nesi yasaklanıyor hiç anlamış değilim. Neyse siparişim gelir mi gelmez mi diye düşünüp, alışveriş yapanların yazılarını okudukça ben de denemek istedim.

 Çoğu kişi cloud10beauty den alışveriş yapıyor ancak bana o sitenin kargo ücreti fazla geldi. Ağırlığa göre kargo ücreti olduğu için ne kadar çok alırsanız kargo ücreti de katlanıyor. Sitede belirtilen 50 € üzeri alışverişe bedava kargo da Türkiye için geçerli değil. 

Kargo ücreti konusunda bir karşılaştırma yapmak gerekirse aynı ürünler için cloud10beauty € 8.95 ( bugünkü kurla 22.82 TL) istiyor. O siteden ayrıca real tech fırçalarını da eklediğimde bu ücret daha da artıyor ki pek uyguna geldiğini söyleyemem. Ama gördüğüm kadarıyla ürünler sorunsuz ve kısa sürede alıcılara ulaşıyor.


Ben sleek ürünlerinden almak istediğim için sleekmakeup ın kendi sitesinden alışveriş yapmak istedim. Evet belki real tech fırçalardan alamayacaktım ama iki üç ürün sipariş verip gelip gelmeyeceğini kontrol etmek istedim. Kargo ücreti konusuna gelirsek bu siteye aynı ürünler için  $ 3.31 ( bugünkü kurla 6.46 TL) ödedim ki oldukça makul. Hem de ürünlerin fiyatları burada dolar üzerinden olduğu için daha uygun aslında. 


Neyse efendim siparişimi verdim ancak adresimi eksik yazmışlar ve kontrol etmek için Ptt ye gittiğimde öyle bir paketin geldiğini ancak adres eksik yazıldığı için geri gittiğini söylediler ki sipariş vereli 3 hafta kadar olmuştu. Ben de acaba ben mi yanlış yazdım adresi diye siteden kontrol ettim ama herhangi bir yanlışlık yoktu. 
Sonra 1 hafta boyunca sleekmakeup a mail yoluyla ulaşmaya çalıştım. Ancak ne mümkün! Hiç bir mailime cevap gelmedi. Sonra twitter aklıma geldi ve mesajla ulaşmayı başardım. Sonra bana farklı zamanlarda farklı iki mail geldi ki: birinde siparişin tekrar gönderileceği diğerinde ise siparişin iptal edildiği ve ücretin iade edileceği yazıyordu. Ben de hayırlısı deyip beklemeye başladım. 

Sanırım sleekmakeup ta bir plansızlık ya da dikkatsizlik var bilemiyorum:/ Ve yaklaşık 5-6 hafta sonunda siparişim elime geçti. Biraz geç oldu ama gelenler beni hemen ikna etti:) Tekrar tercih edebilirim siteyi bilemiyorum. Umarım karışıklık tekrar olmaz.

İşte gelen cicilerim.


Sleek i divine far paleti serisinden acid ve oh so special paletleri. Buradan göz atabilirsiniz.
Sleek blush by 3 allık paletlerinden pink sprint rengi. Buradan göz atabilirsiniz.


Bunlar da açık halleri. Kutularını paletlerin aynaları önüne koydum. 




Biraz yakından bakalım. İnanılmaz pembe renkler var. Sağdaki renge bayıldım. Bu paletin çok daha doğal renkleri de mevcut ama şeftali allıklardan fenalık gelmişti. Değişik bir şey almak istedim. 



O kadar pigmentliler ki tek dokunuşta bu kadar renk çıkıyor. Çok az uygulamak yetiyor yanaklara. Ve hiç öyle pudra pudra durmuyorlar. Renklere daha yakından bakacak olursak:


Gerçekten yapıları, pigmentleri, kalıcılıkları dedikleri kadar varmış. Başka renklerini de gözüme kestirmeye başladım bile:) Fiyatı $ 12.49

Şimdi gelelim ayrı bir sevgim olan far paletlerine. 


Yine doğal tonlar yerine farklı renklerin olduğu bu bir palet almak istemiştim ve bu paletin renklerine bayılmıştım. I- divine serisinin acid renkli paleti bu da. Renklerine bakalım bir de nasıl duruyorlar:



Toplamda 12 renk var palette ve 4 tane sedefli rengi var. Hele grinin rengine bayıldım. Yeşiller de şahane. Mavi renkte fara ihtiyacım vardı onlar da şahane oldu. Hiç tozutmuyor çok kremsi bir yapısı var bayıldım:) Fiyatı $ 9.99


Sırada i divine serisinin en çok tutan paletlerinden Oh so special paleti. Gerçekten özel bir paket. Farların isimleri var bu sefer.





 Üstteki ilk 6 renk şöyle görünüyor ki ben hepsinin hastası oldum:)


Paletin altındaki 6 renk ise şöyle görünüyor ki soldan ikinci renk olan Gateau öyle her palette bulunabilecek bir renk değil. İçinde altın ışıltılar olan çok uçuk bir lila rengi. Bu rengi kullandım ve hafif gölgelendirdim çok profesyonel bir görünüm oldu gerçekten. Çizgilenme filan olmadı. Tabi ben far bazı kullanıyorum farların altında ama bu farların görüntüsü neredeyse pürüzsüz ki tozutmamasından kaynaklanıyor sanırım.




İşte benim yurtdışı alışveriş serüvenim ve aldığım ürünler böyleydi. Umarım alışveriş yapmak isteyenlere yardımcı olmuştur. Ancak her zaman kozmetik ürünlerin alımında bir risk mevcut. Bunu da akılda tutmakta fayda var.
Sevgiler




4 yorum:

  1. Ben de daha önce sleek'in kendi sitesinden alışveriş yapmıştım ve aldıklarım 5.günde gelmişti. Çok şaşırmıştım hızına.

    YanıtlaSil
  2. Neyse ki kavuşabilmişsin, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...