25 Kasım 2013

Ekim ve Kasım Ayında Bitirdiklerim

Ekim ayı benim için yoğun geçtiğinden bitenler yazısını yazamadım. Ancak Kasım ayı bitenleriyle beraber Ekim ayında bitenler de bu yazıda olacak... Hemen geçiyorum neler bitirdiğime ve yine yazıyı çabukça okumak isteyenler için  renk kodlamam şöyle olacak...

Kırmızı Başlıkla Yazılan Ürünler: Hiç sevmediğim tekrar almayacağım ürünler
Sarı Başlıkla Yazılan Ürünler: Orta derecede sevdiğim, olsa olur olmasa da olur dediğim ürünler.
Yeşil Başlıkla Yazılan Ürünler: Çok sevdiğim tekrar alabileceğim ürünler.





1) La Roche Posay Göz Makyaj Temizleyicisi: Bioderma nın yapısından, içeriğinden memnun olsam da rimelleri çıkarmada çok iyi diyemem. O yüzden çift fazlı olmayıp iyi göz makyajı çıkaran bir ürün denemek için aldım bu markayı. Aslına bakarsanız fiyatı Bioderma H20 dan daha pahalıya geliyor. 125 ml sini 27.12 TL ye aldım. Bu markayı her zaman çok büyük beklentilerle alıyorum ancak hiç bir ürünü vasatın üstüne çıkamadı benim için. Bu ürün de göz makyajı için üretilmiş olsa da çok kuvvetli bir makyaj çıkarıcı değil. En çok rahatsız olduğum nokta ise göz kapaklarımı bile kuruttu. Resmen göz kapaklarımda ilk defa gerginlik hissettim. Hassas ciltler için olduğunu iddia eden bu ürünün böyle bir gerginlik yaratması hayal kırıklığı yarattı doğrusu. Gözlerimi yakmadı ya da çok kötü diyemem ama tekrar tercih edeceğim bir ürün değil. Ayrıca makyaj çıkarma gücünün çok olmamasından dolayı hemencecik bittiği için çok bereketli bir ürün de değildi...

2) Essence Krem Allık: Bu ürünü çok övenler olmuştu ancak ben hiç sevmedim. İlk aldığımdan bu yana ara ara kullanmaya çalıştım ancak dağıtması çok zor. Hemen sabitleniyor ve tekrar dağıtmaya kalkışırsanız topak topak dökülmeye başlıyor. Çok kullanışsızdı doğrusu. Kısa bir süre sonra da iyice kurumaya başladı. Zaten köpük yapıda olduğu için kuruyunca kullanılamaz hale geldi. Çöpe gidiyor.

3) Flormar BB Krem: Burada uzun uzun yazmıştım...

4) Alessandro El Kremi: Vanilya kutudan çıkmıştı. Çok güzel emiliyor kokusu da hoş ama nemlendirmesi aman aman iyi değil.




1) Benri Mango Şeftali Aseton: Oje çıkarma gücü gerçekten güzel ama kokusu o kadar keskin ki insanın ciğerlerine işliyor resmen. O yüzden bu çeşidini tekrar almam.

2) Isana Aseton: Aseton şişesinin ağzında herhangi bir kapak yapmamışlar o yüzden çok kullanışlı değil bence. Oje çıkarması ise orta karar...

3) Benri Kulak Temizleme Çubuğu: İlk kez kullandığım için buraya koyma gereği duydum. Kulak çubuksuz yapamayanlardanım. Banyodan sonra kulaklarımı bunlarla kurulamazsam resmen kulaklarım ağrıyor. Her ne kadar doktorlar kulaklar için zararlı olduğunu söylese de... Benri de güzel bir kulak çubuğu üretmiş. Tekrar alacağım:)

4) Watsons Cep Islak Mendilleri: Bunlardan hep alıyorum çok yumuşaklar ve çok ıslaklar seviyorum...



1) Nonique Göz Kremi: Ayşenur Yazıcı nın tavsiyesi üzerine aldığım bu ürünü içeriğinin temiz olmasından dolayı gönül rahatlığıyla kullandım ve göz altu kuruluğumu gideren ürün oldu. İnce kırışıklıklarımda az da olsa etkisi oldu ama esas etkiyi nemlendirmede gösteriyor. Çok az miktarı bile çok yoğun bir nemlendirme sağlıyor ve çok bereketli bir ürün. Buradan bakabilirsiniz.


2)Nuxe Gelee Exfoliante Douce: Bu yüz peelingi hassas ciltler için üretilmiş. Bir kaç kez kullandığım bu ürünü çok beğendim. Peelingler genelde kurutuyor cildimi ama bu ürün aksine yumuşacık yaptı. Tam boyu 75 ml olan bu ürün vanilya kutuda 65 TL ancak rastgele bulduğum bir sitede 50 TL. Bu kadar fiyat farkı anlamsız gerçekten. Neyse göz atmak istersenız buradan tık tık.

3) Pangea Organics Yüz Maskesi: Tamamen organik olan bu temiz içerikli maske biraz garip aslında. Kokularından ne kadar doğal olduğunu anlayabiliyorsunuz ürünlerin:) Tanecikli yeşil bir maske bir kere uyguladığım için yorum yapmam manasız olur ancak marka ilgimi çekti doğrusu. Marka hakkındaki bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

4) Pangea Organics Yüz Peelingi: Bu da tanecikli çamur gibi bir peeling. Kokusu çok hoş değil ancak dayanılmayacak gibi değil. Organik bir ürün olduğu için göz ardı ediyorum. Peeling olmasına rağmen içindeki tanecikler yüzümü hiç mi hiç acıtmadı nazikçe temizledi cildimi ve yumuşacık yaptı. Hatta belki Nuxe dan daha çok beğendim.  Buradan bakabilirsiniz. Bir peelinge 57.60 TL verir miyim bilmem ancak belki setlerinden alabilirim.


1) Parfüm Şişesi: Çantada taşımak için kullanılan bu parfüm şişesinin orjinalinin ismi Travalo ancak bu çakmaları da iş görüyor. Bu çakma ise çok kötüydü bozuldu çizildi vs. Çöpe gidiyor. Flormar ınki ise başarılı bence.

2) Clinique Dramatically Different Nemlendirici: Çok güzel bir nemlendiriciydi bence. Ne ağır ne hafif cildi rahatsız etmeyen çok güzel bir nemlendirici. Tekrar alabilirim.

3) Golden Rose Oje: Ten rengi bir oje bitirdim. Numarası ise silinmişti. Şişelerinden nefret ediyorum:) Çok yer kaplıyor ve dibindeki ojeye ulaşmak zor. 

4) Rimmel Beyazlatıcı Base Coat: Yarı ingilizce yarı türkçe yazdığım bu base coat ı başarılı buldum. Tırnakların ojeden sararmasını önlüyor.

5) Avon Tester Rujlar: 2 tane ruj tester ı bitirdim. İkisi de güzeldi. Çantaya atmalık kullanışlı oluyor.

6) Keçe Uçlu Asetonlu Kalem: Oje sürdükten sonra ufak tefek batan yerleri bu kalemle temizlemek oldukça pratik oluyor. Yurtdışı siparişlerimden birinde almıştım. Tekrar alırım:)



1) Dove Saç Dökülmelerine Karşı Saç Maskesi: Burada uzun uzun yazmıştım.

2) Goldwell Style Sign Magic Finish 3: Parlaklık veren hafif bir tutuş sağlayan saç spreyi. Saçları sertleştirmemesi dolayısıyla sevdim ama aman aman bir parlaklık vermedi. Tam boyunu almam.

3) Eklips Makyaj Süngeri: Watsons tan aldığım bu makyaj süngeri oldukça işimi gördü ancak yıkarken ikiye bölündü. Artık gözdem başka olduğu için tekrar almam:)

4) Chi Silk Infusion: Bu yazının yıldızı bu ürün diyebilirim. Çok az bir miktarı saçlarınıza sürüyorsunuz ve saçları yağlandırmadan ipek gibi yumuşacık yapıyor. Elektriklenen kabaran saçlarımı yatıştırdı dalgalarımı sertleştirip ağırlaştırmadan belirginleştirdi. Şimdiye kadar bu kadar iyi bir saç ürünü kullanmamıştım. En kısa zamanda tam boyunu alacağım:) Buradan ve buradan göz atabilirsiniz. Mutlaka denenmeli.

Sevgiler



4 yorum:

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...