24 Temmuz 2015

Annelik Sanatı * Adem Güneş


Adem Güneş'i duyuyor ancak ilgimi çekmiyordu nedense. Sabiha Paktuna'nın kitaplarını pazarlayanlar beni çocuk gelişimi hakkında yazan Türk yazarlardan soğutmuş belki de... Denemek için arkadaşımdan ödünç aldım... Çok etkilendim kitaptan gerçekten... Anneliğin ne olması nasıl olması gerektiğini annenin kendini kötü hissetmesine neden olmadan aksine önce annenin iyi olması gerektiğini açıklayarak çocuğa nasıl davranılabileceğinin genel hatlarını çizerek anlatıyor.
Ancak bu genel hatlar kitabı kapattığınızda kafanızda uçup gidecek tarzda şeyler değil. Size çocuğunuza yaklaşımınızda nasıl olmanız gerektiği ile ilgili müthiş bir bakış açısı kazandırıyor. Böylece her somut olayda nasıl davranacağınızı fark edip uygulayabiliyorsunuz. Bu kitaptan sonra yazarın bir kaç kitabını okudum, seminerine gittim ve bu ilk okuduğum kitabını kendisine imzalatma şansım oldu:) Benim gibi çocuk gelişim kitaplarından pek haz etmeyen annelerdenseniz bu kitaba bir şans vermenizi öneririm. 


Kitap Tanıtımı:
Kadın yalnızdır aslında… Eşi olsa da, çocukları bulunsa da… Sevincinde yalnız… Ağlamalarında yalnız… Çocukluğunda yalnız, genç kızlığında yalnız… Çaba içindedir herkes, ondan bir şeyler koparmak için… Kimi sevgisizliğinin doyurucusu gibi tanır onu… Kimi yalnızlığının gidericisi gibi… Ve belki karşılıksızlığından olsa gerek, verdiği "iyi eder" insanı… 

Bu kitabın adı her ne kadar Annelik Sanatı olsa da; aslında kadınların eşleri için yazıldı... Annelerin çocukları için… Bir annenin yalnızlığının derinliğini görmek... Ona gerçekten "eşlik" etmek… Ona eşlik ederken, onunla iyi olmak isteyenler için yazıldı… Bir kadının öfkesinin çocuksu zayıflıklarını örtme çabası, kızgınlıklarınınsa artık bunaldığının işareti olduğunu fark etmek isteyenler için yazıldı… Ve belki kendinin nasıl bir anne olduğunu aynada görmek isteyen anneler için yazıldı…

Yazar Hakkında :

1969’da Ankara’da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladı.
Rotterdam Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nden mezun oldu.
Hollanda’da yaşadığı yıllarda Alternatif Eğitim Sistemleri’ni ve çocuk eğitimi modellerini inceledi.
Amerika’da “Bağlanma Terapisi” eğitimi aldı.
Güneş’in Çocuk Eğitimi’ne bakış açısı, İngiliz Bristol Üniversitesi ve Alman Bochum Üniversitesi‘nde araştırma konusu oluşturmuştur.
Pedagojinin kültürden bağımsız olamayacağını dile getiren Güneş, Anadolu Pedagojisi değerlerinin altını çizmekte, çocuğa karşı duyarlığın artmasının o toplumdaki bireylerin iyi oluşuna katkı sağlayacağını öngörmektedir.
Yayınlanmış 15 Türkçe ve 2 İngilizce eseri bulunan Adem Güneş’e Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından Çocuk Dostu Ödülü, Medya Etik Konseyi tarafından Aile ve Çocuk Programları Medya Etik Ödülü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi.
Halen Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Adem Güneş, haftalık Aksiyon dergisinde köşe yazarlığı ve Burç FM’de radyo programları yapmaktadır.
Adem Güneş evli ve dört çocuk babasıdır.

Yazarın İnternet Sitesi:

Vikitap Değerlendirmeleri İçin:

Kitabı Satın Almak İçin:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...