14 Ağustos 2012

Kitap Kargolayacaklar İçin Ptt den Güzel Sürpriz

Edda'nın Dünyası ndan duydum ki sadece kitap gönderimlerinde Ptt Kargo yüzde 50 indirim yapıyormuş. Ptt nin sayfasından da buldum resmi yazıyı...Bol bol kitaplaşmak için iyi bir sebep daha.
Ben de kargolarımı gönderdim ancak kitaptan başka birşey olmaması lazım geldiği için pakette bu indirimden yararlanamadım. Sadece kitap gönderimleri için geçerli dikkatinize...
Bu da resmi duyurusu efendim:








PTT Kargo İle Kitap Gönderiminde İndirim / 01.03.2012
PTT Kargo İle Kitap Gönderiminde İndirim

Posta Telgraf Teşkilatı, Kargo taşımacılığı alanında, kamu kuruluşu duyarlılığı ile özel sektör anlayışını birleştirmek ve bu alandaki hizmetleri daha da geliştirmek amacıyla 2008 yılında PTT Kargo hizmetine başlamıştır.

PTT Genel Müdürlüğü, kargo taşımacılığı alanında hizmet veren bir kamu kuruluşu olmasının getirdiği yükümlülükler ve alınan talepler nedeniyle, eğitim ve kültürel alanlardaki gelişmelere katkı sağlayabilmek amacıyla, kapsamında  “kitap” bulunan gönderilerin taşıma ücretlerinde indirime gidilmesine olanak sağlamıştır.
Bu doğrultuda, 01/03/2012 tarihi itibariyle, bireysel göndericilerin (gerçek kişilerin) birbirine gönderecekleri kapsamında kitap bulunan gönderiler için indirimli ücret uygulanacak olup, ticari mahiyette yapılan gönderiler bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.
PTT Kargo, bireysel kitap göndericilerine,  1 Mart 2012 tarihi itibariyle indirim uygulamaya başlayacak olup; kapsamında yalnızca 1 (Bir) adet kitap  bulunan gönderiler için   2,50 TL ücret ödenecektir. Kapsamında birden fazla kitap bulunan gönderiler için ise, toplam kargo ücreti üzerinden  %50 indirim uygulanacaktır.
Gönderilerin kabul işlemleri sırasında mutlak surette kapsam kontrolü yapılacak olup, indirimli ücret; kapsamında yalnızca kitap bulunan gönderilere uygulanacaktır. Kapsamında kitap dışında malzeme bulunan veya kitapla birlikte eşya gönderilmek istenen gönderilere indirimli ücret uygulanmayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

12 yorum:

  1. Sanırım Eda'ya da ben söylemiş olabilirim , ptt şubesi ısrarla yok öyle bişey dese de hatta 444 lü hatları ve alo 169 kargo hattı bilmesede,yırttım kendimi Genel müdürlükle görüştüm:) Bugünde ptt görevlisi yok öyle bişey görmüyorum dedi,var yalanmı söyleyeceğim gir bak nete dedim.Genel müdürlüklede konuştum dedim adam bir bağırdı bana:S Yokmuş işte bilmem ne:S Oruç oruç cinlerim tepeme çıktı,sinirden aağlayacağım nerdeyse:D PAradan değil hakkımız olan birşeyi reddediyorlar bir de bağırıyor.Ben daha tiz ve yüksek bağırdım olayı bağladık:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi yapmışsın sonuçta genel müdürlük böyle bir karar almış herkesin haberi olsun da herkes olayı bağlasın:)

      Sil
  2. 1 mart 2012 itibariyle diyor, o kadar kitap gönderdim sağa sola dedim de " kitap " diye, hiç indirimli fiyat ödemedim... içindeki ufak bir kalemi bile "yalnızca kitap" olmadığı için indirime engel mi görüyorlar nedir?

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar acaba indirimli dediği standart 5.50 fiyatı mı?
    Ben bugün çekiliş paketini gönderdim, üç kitap vardı içinde. Sağlam olsun diye dikdörtgen büyük bir kutuya koytum, içinde boyner paketi de vardı, ama kapsamını yazarken kitap, defter yazdım sadece.

    Bu kampanyadan haberim yoktu benim, ana öğe kitap olduğu için her seferinde kitap yazıyorum, görevli de ısrarla başka ne var diyor, sonra sayıyorum takı, oje bilmem ne:) Sebebi buymuş demek ki..

    İşte özetle bugün pakete 6.50 lira ödedim. Daha Şubat ayında aynı ebatta bir paketi Sakarya'ya göndermiştim, Yurtiçi Kargo'da 15 lira ödemiştim. 15'in yanında 6.50 ödeyince gayet makul geldi bana; ama tabi ki bu bile bir süre sonra çok geliyor, keşke yazdıkları kadar ucuz olsa da daha çok kitaplaşabilsek..

    Bir de hani şu madde var: yalnızca bir kitap 2.50 lira diyor, onun dışındakiler %50 indirimli.. Yukarıda verdiğim fiyatları düşününce indirim yapıyorlar mı acaba diye de tereddütte kaldım:D

    YanıtlaSil
  4. işte sadece kitap olursa pakette yarı yarıya düşüyor. tek şart sadece kitap olmalı en ufak başka şey olursa kabul etmiyorlar

    YanıtlaSil
  5. Bunu hiç duymamıştım ben. Hemde marttan beri geçerliymiş bak.
    O kadar kitap gönderdim hiç uygulamadılar.
    En iyisi yazıyı çıkartıp, işte burda kanıt diyebilmek. :D

    YanıtlaSil
  6. Harika !.
    Bilgilendirdiğin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. bu post sana ;)
    http://funstuffandlovelythings.blogspot.com/2012/08/kitaplardan-kule-yapalm.html

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...