29 Eylül 2012

Keşke Gerçek Olsa * Marc Levy/ Kitap

Marc Levy ismini DnR ın indirimli kitaplar kısmında görmüştüm ilk kez. Sonra da Gölge Hırsızı kitabının yorumlarını sık sık okudum bloglarda ancak "Marc Levy i mutlaka okumam lazım" diye bir düşüncem yoktu açıkcası. Hep DnR yüzünden...
Sizi Tekrar Görmek isimli kitabını almıştım DnR kampanyasından. Ancak baktım ki bu kitap Keşke Gerçek Olsa nın devamı niteliğindeymiş. Ama tabi ki o kitap yoktu indirimliler arasında. Ben de serinin ilk kitabını da aldım eksik kalmasın diye...Böylece Marc Levy nin iki kitabını seri halinde okuma fırsatım oldu hiç aklımda yokken.
Aslında bu kitabın filmi daha meşhur sanırım. Filmin adı Cennet Gibi / Just Like Heaven mış araştırdığıma göre. Zaten kitap tam filmi çekilesi...
Olayların hızla ve merak uyandırarak ilerlemesi, mekanların sınırlı, karakterlerin çok derin işlenmemesi bakımından kitabı okurken bir filmi izliyor gibi oluyorsunuz. Arada komik yanları olan "kendince" büyük bir aşkı anlatan romantik bir hikaye var kitapta. Kitabın hikayesini anlatmayacağım ama ilgi çekici ve akıcı bir yönü var ... Bu yönden okunmaya değer. Eğer kafa dağıtmak için hafif bir kitaba ihtiyaç varsa, memnun kalınır o yönden doğrusu. 
Ancak üstüne basa basa dile getirilen anı yaşa, çiçeği, böceği sev, gün doğumun yakala mesajları etkileyici olmaktan uzak, çocukca ve sığ geldi bana. Sanki orjinal bir hikaye yakaladığını düşünen yazar sadece bu hikayeyle olmaz araya mesaj sıkıştırayım derdine düşmüş ve o yönden pek başarılı olamamış. Karakterlerde de çok fazla ayrıntı beklemek lazım. Olay örgüsüne yönelik bir iki dokunaklı hikaye ve bir kaç espri dışında hep aynı kişi konuşuyormuş havası vardı maalesef. 
Ama dediğim gibi akıcı, sevimli bir hikaye...Yazarın tarzı Debbie Macomber a benziyor. Eğer bu tür kitaplardan hoşlanıyorsanız iyi bir seçim olabilir.
Ben şimdi de Sizi Tekrar Görmek kitabını okuyacağım bakalım o nasıl bir hikayeye çağıracak beni. Bu arada iki kitabı da basan yayınevi aynı olmasına rağmen kapakları ve boyutu farklı.  Sanırım Keşke Gerçek Olsa daha çok tutulunca böyle bir düzenleme yapmışlar ve hoş olmuş bence kapak resmi... Siz ne dersiniz?
İyi Okumalar

5 yorum:

  1. Marc Levy okumaya bu kitapla başlamıştım yıllar önce o zamanlarki baskısı beyaz kapak kırmızı kalp klasik Can'dı yani :)
    bir çırpıda okuyup çok çok beğenmiştim hiçbir mesaj kaygısı da hissetmemiştim ama yorum farkı olabilir tabii ki :) bu kitaptan sonra birçok kitabını okudum yine severek hala en sevdiğim yazarlar içindedir umarım Sizi Tekrar Görmek'i de beğenirsin bir de Levy'nin çok sevdiğim bir özelliği var her kitabında eski kitaplarından karakterleri ufak da olsa olaylara dahil edip okuyucunun yüzünde bir tebessüm oluşturuyor bu ikiliden çok çok daha güzel kitapları da var onları da öneririm keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Evet aklıma sen geldin ama tesadüf olduğunu düşündüm. Çok mu etkilendin kitaptan yoksa ismini mi beğendin sadece?

      Sil
  3. Bir Marc Levy sever olarak ' Sonsuzluk İçin Yedi Gün' kitabını öneriyorum şiddetle. Aradığınız orjinal hikayeyi orada bulabileceğinizi ve Marc Levy'i o kitapla daha çok seveceğinizi düşünüyorum. Zira ilk okuduğum kitabı oydu. Hala okuduklarım arasında en sevdiğim de odur. Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için çok teşekkürler. Şu anda bu kitabın devamı olan kitap elimde uzunca zamandır sürünüyor ama tavsiyenizi aklımda tutuyorum:)

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...