1 Eylül 2012

Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn) / Film

Amerika - İngiltere yapımı 1 saat 36 dakika süren Marilyn ile Bir Hafta filmi en iyi kadın oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu dallarında Oscar a aday olmuş afişinden de gördüğünüz gibi.
Ben de her daim hayatı merak edilen bu kadının hayatına bir yerinden dahil olmak istedim ve güzel olacağını düşündüğüm filmi izlemeye başladım...
Film 23 yaşında iyi bir aileden gelen bir gencin kendini ailesine kanıtlama çabasıyla sinema dünyasına girme isteğiyle başlıyor. Bu şekilde sonunda bir filmde 3. yardımcı yönetmen olarak işe başlıyor. Yani yönetmenin asistanı gibi. Bu film de "The Prince and the Showgirl" adında bir film. Tabi ki bu filmin en önemli özelliği başrolünde dönemin en ünlü yıldızı Marilyn Monroe nun olmasıdır.
The Prince and The Showgirl filminden bir sahne

Marilyn oyuncu koçuyla gelmiştir ve tek güvendiği kişi odur. Bu yüzden en ufak bir sıkıntısında hemen ona sığınır. Ürkek, küçük bir kız gibidir tüm o ününün aksine. Kimi zaman vazgeçer oynamaktan kimi zaman senaryoyu beğenmez kimi zaman da çekimlere 2-3 saat geç kalır. Bu kadının gelgitlerinden usanan filmin yönetmeni delirme noktasına gelse de Marilyn in oyunculuk yeteneğine hayran kalır.
Özel hayatında da sıkıntılar yaşayan Marilyn bu olayları kendi günlüğünden anlatan 23 yaşındaki yönetmen asistanıyla bir kaç gün flört eder. Oğlan da ona aşık olur pek tabi ve onu bu sıkıntılı hayatından kurtaracağını ummaktadır. Ancak herkes bunun Marilyn için geçici bir heves olduğunu bilmektedir. 
Oğlanın Marilyn den önce flört ettiği film setindeki kıyafetleri hazırlayan kızı ise Harry Potter daki Emma Watson canlandırıyor ama o rolde pek iyi durduğunu söyleyemem açıkcası. 
Marilyn in bir haftasını ona aşık olan bir adamın gözünden görmüş oluyorsunuz kısıtlı da olsa. Ancak ne oğlanın artık kendi ailesinden bahsediliyor ne de Marilyn in ruhsal durumu derinlemesine inceleniyor. Sadece o anda 30 yaşında ve 3. evliliğini yaşayan bir kadının ne kadar yalnız olduğunu, ailesinden sevgi görmediği için asla yalnız kalamadığını ve bu sebepten sık sık aşık olduğunu anlayabiliyorsunuz. Buhranların, uyku ilaçlarının pençesindeki Marilyn, film çekmeye gelince doğuştan sahip olduğu yeteneklerini konuşturmasıyla adeta bambaşka bir kişiye dönüşüyor...
Her ne kadar Michelle Williams oldukça Marilyn gibi görünse de aklınızın bir kenarında sürekli Marilyn in kadınsılığı ve seksiliğini arıyorsunuz. Williams biraz daha çocuksu hissettiriyor açıkcası. Filmi beğenmedim diyemesem de çok yüzeysel kalması bana beklediğimi bulamama duygusu verdi. Bu kadar emek verilirken Marilyn in hayatının daha derinlemesine ve uzun bir zamanını işlenmesini tercih ederdim doğrusu. 
Imdb Puanı: 7.1/10
Benim Puanım : 6.5/ 10


1 yorum:

  1. Yorumlarına sonuna kadar katılıyorum. Yer yer sıkıldım izlerken.

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...