7 Aralık 2012

Sidikli Kasabası Müzikali / Tiyatro

 Bu oyuna gittiğimde oldukça yorgundum ve baş ağrım vardı. Bu yüzden bazı eleştirilerimi ona göre yorumlayabilirsiniz.
Bu oyunun methini çok okumuştum. Bilet bulunamıyormuş filan diye ben de en arka sıradan da olsa biletimi kaptığım gibi gittim oyuna. Öncelikle oyun bir Broadway uyarlamasıymış onu da söyliyeyim.
Bu oyunu oturup metin halinde yorumlamaktan ziyade madde madde yazmak benim için daha iyi olacak sanırım.
1) Genç ve hareketli bir kadrosu var. Oldukça da kalabalık...Uzun süre sahnede kalıp fazlasıyla enerjik bir performans sergiliyorlar.
2) Danslar çok çalışılmış ve profesyonel figürlerdi. Genelde 19 Mayıs hareketli kıvamında olan dansları seyretmekten sıkılmıştım iyi geldi.
3) Şarkıların çoğunda sözleri anlayamadım müziğin sesinden. Özellikle dım tıs dım tıs zil sesinden dolayı sözleri anlayamadım hem de beynimin içinde çalıyormuş gibi hissettim.Of yine şarkı başlayacak diye üzülüyordum seyrederken ki müzikalde sanırım bir kabus bu:)

4) Esas oğlan ve esas kızın aşk şarkıları kısmı şu Walt Disney gençlik dizileri oluyor ya onları hatırlattı ve iç kıyıcıydı.
5) Hikayeye gelirsek: Su sıkıntısından dolayı sadece tuvaletlere su verilen bir yerde insanlar tuvaletlerini sadece para vererek umumi tuvaletlere yapabiliyorlar. Yani beleş işemek yasak. Buna karşılık halk zenginlere karşı isyana başlıyor veee haklarını alıyorlar dememi beklemeyin. Geç kalınmış haraketler bir işe yaramaz gibi bir mesajla bitiyor... Gerçekçi bir son olabilir ama ilham verici değil:)
6) Oyunun anlatıcılarının diyalogları en sevdiğim kısmı oldu oyunun. Zekice ve birbirine bağlantılı , ukalaca diyaloglar hoşuma gitti.
7) Yine, yeni ,yeniden eşcinsel şakaları... Erkekler gülmekten yarıldı her zamanki gibi ama artık bana eşcinsel adam şakalarından fenalık geldi. Hiç hoşlanmıyorum doğrusu bu tür saygısızlıklardan. 
8) Oyunculuklar da güzeldi. Diyorum ya gençlerdiler ve çok çalışmışlardı... Kötü olması imkansız zaten.
Eğlenmek kafa dağıtmak ve dansları izlemek için güzel bir oyun... Gidilesi... 
İyi Seyirler

4 yorum:

  1. cevahir sahnelerine gelmesini bekliyorum, sanırım geçen ay oradalardı ve gidemedim.. methini çok duydum, bi de bu postun üzerine artık görme vaktim gelmiş sanırım(:

    YanıtlaSil
  2. Bu oyuna dün gittim, anlatıcıları ben de çok sevdim, tespitleriniz de harika..

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...