12 Aralık 2013

Real Techniques Sünger - Beauty Blender Karşılaştırması

Ne zamandır yazamadım evet... Bloggerların neden yazamadıklarını okumaktan ben çok sıkıldığım için aynı konulara dalmayıp hemen bahsetmek istediğim süngerime geçiyorum.
Feelunique den aldığım ve nasıl aldığımı ve geldiğini şuradaki yazıda belirtiğim Real Techniques Miracle Complexion Sponge i,  her fondöten kullanmak istediğimde  kullandığım için artık yeterli yorum yapabileceğimi düşünüyorum...



Böyle bir kutuda gelmişti kendisi ...



Madde madde Beauty Blender la karşılaştıracağım sanırım bu şekilde anlatmak daha kolay olacak. Çünkü beauty blender dan oldukça memnundum... Ama maalesef artık Türkiye de satılmayanlar kervanına o da girdi...


1) Real Tech sünger, tıpkı Beauty Blender gibi içine iyice suyu çekene kadar ıslatılıp sıkılıyor. Sıkılırken içindeki suyu tam çıkarmak Beauty Blender a göre bir tık daha zor oluyor. Ancak bu bir ayrıntı... Ayrıca ıslatıldığı zaman Beauty Blender kadar büyümüyor. Daha doğrusu kuru ve ıslak hali arasında beauty blender kadar büyük fark olmuyor.

2) Real Tech süngerin yukarıda görüldüğü gibi bir tarafının düz olması fondöteni alıp yüze yaymakta oldukça kolaylık sağlıyor. Göz altlarına ya da daha küçük alanlara uygulanan ince ucu ise Beauty Blender dan daha ince olduğu için daha kullanışlı. Şekli bakımından real tech bir adım önde diyebiliriz.

3)  Fondöten ya da kapatıcının pürüzsüz ve homojen dağılması konusunda ben ikisi arasında bir fark göremedim .Doğrusu ikisi de iyi iş çıkarıyor.

4) Real Tech sünger, Beauty Blender dan biraz daha yumuşak oluyor ıslatılınca... Bu yüzden cildinize ne kadar bastırırsanız bastırın herhangi bir rahatsızlık duymuyorsunuz.


5) Yapısının bu farklılığından mıdır nedir Real Tech sünger, Beauty Blender a göre daha çok ürünü içine emiyor ki daha fazla fondöten ya da kapatıcı kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bu ürünü çok emme meselesi normal üçgen makyaj süngerlere göre kıyaslanamayacak kadar az tabi ki...

6) Ben ikisini de aynı yöntemle yani protex sıvı ya da katı sabunla temizliyor(d)um. Real Tech ten kiri çıkarmak daha kolay Beauty Blender a göre... Aynı zamanda Beauty Blender daki gibi fondöten izleri kalmıyor...


7) Real Tech in fiyatı 4.99 pound yani şu anki kurla 16.66 TL benim aldığım feelunique.com da.(Artık ücretsiz kargo seçeneği 10 pound üzeri alışverişlerde geçerli. Yine de iyi bir seçenek...) Beauty Blender ın tekli fiyatı ise Amazon da 15.89 dolar yani şu anki kurla 32.50 TL. Yani iki katı fiyatı diyebiliriz. Her durumda Real Techiques Miracle Complexion Sponge daha uygun fiyata geliyor.

Bana göre bu rekabeti şu anki durumda Real Techniques kazanıyor ve ben iki tane daha feelunique den almayı düşünüyorum. Hem sağlam bir şekilde hem de kısa sürede geliyor... Ayrıca bu süngerler kullanılıp yıkanmaktan dolayı belli bir süre sonra parçalanmaya başlıyor. Sürekli yenilemek gerekiyor ama en az 3-4 ay gidiyor.

 Bu tür süngerlerle fondöten ya da kapatıcı uygulamak çok kolay ve çok az zaman alıyor. Ayrıca fırçayı sürekli yüzüme yuvarlak haraketlerle sürmenin cildimi yıprattığını düşünüyorum. Özellikle kuru olduğu zamanlarda... Bu süngerler ise asla cilde sürtmek zorunda kalmadan tampon hareketlerle işlerini iyi yapıyorlar... Fondöten ve kapatıcı alışkanlığı olan herkese denemesini öneririm...
Sevgiler

12 yorum:

  1. real tec fırçaların hepsini aldım bir tek süngeri kaldı ben watsonstan aldığım süngeri kullanıyorum işime de yarıyor ama yazını okuduktan sonra bu süngeri almaya karar verdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watsons sungeri ben de kullandim ancak bunlari kullandiktan sonra pek ona donecegimi sanmıyorum:) simdiden sana iyi alışverişler o zaman;)

      Sil
  2. Hemen hemen aynı fikirdeymişiz :) Sen çok daha güzel ayrıntılı yazmışsın.Süpersin ! Ama sanırım sen Real Tecniques'i daha çok sevmişssin.Keşke bende tam ona ısınabilseydim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda ondan daha cok sevdim değil. Onu aratmiyor o yuzden sevdim:) hoşgeldin bloguma:)

      Sil
  3. feelunique.com hakkında bilgi verebilir misin ? tedirginim biraz :) pay pal ile mi alışveriş yaptın acaba? gümrük problem oldu mu ve son olarak kaç günde eline ulaştı:) cevaplarsan cok sevinirim :) teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oldukça güvenilir bir site. Herhangi bir sorun yaşamadım yurtdışı gonderimine göre kısa sürede elime geçti. 15 günü bulmadı sanırım. Paypal le ödeme yapılıyor ve gümrük sorunu olmaması için çok yüksek miktarlarda alışveriş yapmamaya dikkat edin. Belki denemek için küçük bir alışveriş yapabilirsiniz.
      Sevgiler

      Sil
  4. 32.50 lira olan beauty süngerin linkini atabilir misin acabaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgectiler tr de satis yapmaktan bilseydim stok yapardim:)

      Sil
  5. Fellik fellik bu yaziyo ararken yazin bana ilac gibi geldi bu kadar fiyatfarki var herkes bu kadar ovuyor kesin almaliyim mantigindaydim ta ki bu yaziyi okuyana kadar elimde zaren real techniques mevcut bundan sonra sanirim onunla devam edicem :) bloguma goz atmak istersen de cok sevinirim:) derincakir.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz beni cok mutlu etti. Blogunuza mutlaka ugrayacagim. Sevgiler

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...