25 Temmuz 2015

Allah De Ötesini Bırak 2 - Niyet * Uğur Koşar

Uğur Koşar'ın okuduğum üçüncü kitabı bu kitap oldu. Daha önce Allah De Ötesini Bırak ve Bana Allah Yeter kitaplarını okumuş ve diğer kitaplarını da okumaya karar vermiştim. Bu yazarın Osho'nun yazım tarzına benzediğini ancak müslüman versiyonu olduğunu tekrar belirtmek isterim. Benim çok sevdiğim yazarlardan Osho'yu okuyup beğeniyor ve ah bir de bu adam müslüman olsaymış diyorsanız Uğur Koşar burada devreye giriyor. 

Dediğim gibi iki kitabını okuduktan sonra beni çok etkilemişti tüm ön yargılarıma rağmen ve külliyatını almak istediğimden bu kitabını da aldım. 
Kolay okunan bir kitaptı ve yine tanıdık cümlelerdi ancak bu kez içime o kadar dokunmadı. Evet yine altını çizdiğim cümleler oldu ve yine beğendim ama Uğur Koşar okumaya başlayacak olanlar için bu kitabı önermiyorum. 
Bir de Allah De Ötesini Bırak 2 şeklinde seri kitapmış gibi gösterilmesi hoşuma gitmedi. Sonuçta bu İslami öğütler, tasavvuf bakış açısından yansımaların olduğu bir kitap. Yani hikayenin devamı gibi bir durum söz konusu olmadığı halde sırf satış stratejisi olarak bu şekilde çıkarılması yazar hakkındaki ön yargılarımı depreştirdi.Yazarı ve kitaplarını duymuş görmüş ancak okumakta tereddütleriniz varsa Bana Allah Yeter kitabını okumanızı tavsiye ederim en azından. Şimdi haksızlık etmeyelim:)


Kitap Tanıtımı:


"Allah bütün hazinelerinin anahtarını eline verdi. Dilediğin zaman kapılarını dua anahtarı ile açarsın. Dilediğin zaman semanın kapılarını açar, ölü toprağa hayat veren yağmurları indirirsin. Fakat istediğin şeyin hemen yerine gelmemesinden endişe edip umutsuzluğa düşme. Allah sorundan önce çözümü hazırlar.
Bazen hayat hayallerini alır elinden… Demek ki Allah sesini duymak istedi. Kalbini ve elini açarsın hemen ve sığınırsın seni yoktan var eden Hâlik'e. İşte bu buluşma ne güzel bir buluşmadır… Kalbin gerçek aşkına kavuştuğu andır.
O'nun vermesi senin niyetine göredir.
Biten bir şey için üzülme, kader sana daha iyisini hazırlamıştır; sadece zihnin geçmişe takılı bırakmak ister seni. Artık her şeyin farkındasın. Şükret ve yoluna aşk ile devam et…"


Yazar Hakkında:
TTS (Theatrical Therapy System) ve Nur Terapisi`nin kurucusu olan Ruhsal Danışman ve Yazar Uğur Koşar;  Siirt Tillo şehrindendir. Seyid soyundan gelen UK, Kendisini fıkıh, tefsir, hadis olarak ilmi yönden geliştirmenin yanında;  Zihin ilmi olan Bilgelik ile Sufi’liğin (kalp gözüyle bakışını) harmanlayarak kendine özgü üslubuyla insanların kendi öz varlıkları ile buluşmasına böylece kalıcı bir huzura kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Yazarın İnternet Sitesi:

Vikitap'ta Değerlendirmeler:

Kitabı Satın Almak İçin:

1 yorum:

  1. Uğur Koşar'ın tarzını severim fakat bir soruya hangi tanrıya inandığınız hangi dine mensup olduğunuz önemli değil hepsi aynı tanrı gibisinden bir cevabı vardı.Bu cevabı da görüşünü açık bir şekilde beyan ediyordu.Bu sebepten soğumuş olduğum bir yazardır kendisi.Hoşgörü ortamı sanırdım amacını bir Mevlana Yunus emre misali lakin öyle değilmiş.

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...