22 Ağustos 2012

Ve Geri Kalan Her Şey * Pucca / Kitap

Eveet Pucca nun ilk kitabı Küçük Aptalın Büyük Dünyası nı okumuştum hatırlarsanız  ve eğlenmiştim. Gerçek hikayesi olduğu için de devamını merak ettim açıkcası. İlk kitabını ödünç alsam da ikinci kitabının bir yerden elime geçmeyeceğini anlayıp gittim aldım. Daha da kitaplar aldım onları da paylaşacağım bu arada...
Pucca nın hikayesi devam ediyor tabi ki. Beyaz atlı prensiyle evlenip bir sürü çocuk yapma hayalleri de öyle...
Ancak her zamanki gibi işler yolunda gitmiyor. Ama bu sefer sanki gerçekten sevildiğini hissediyor...Neyse hikayeyi anlatmayacağım ama bu kitap diğerinden daha komik ve daha duygusal geldi bana. Bazı yerlerinde kahkalarla güldüğüm oldu ki kitap okurken genelde pek başıma gelmeyen bir şey.

Bazı yerlerde de Pucca nın çocukluğundaki dramları onun gözüyle görmek gerçekten insanı etkiliyor. Pucca ya karşı bir şefkat oluştu içimde. Sanırım erkek arkadaşının da şefkati bu okuduklarından geliyor olabilir. 
Ha bu arada erkek arkadaşının hayatını Pucca nın ilk kitabından okuması her yaptığı hatayı her üzüldüğü anı her sevdiği adamı yani herşeyini bilmesi de çok acayip bir şey... Düşünsenize adam sizin hayatınıza girmeden herşeyinizi biliyor ve ona göre davranıyor. Bilmiyorum çok cesaret gerektiriyor böyle birşey yazmak ama bir bakımdan da kendinizi sürekli anlatmak ihtiyacı duymayacaksınız çünkü zaten biliyor:) İşte o adam da bu:

 

Bu kitapta birincisine göre daha rahat yazılmış bir hava vardı sanki. Birincisi tutunca sanki rahatlayıp daha az kasmış Pucca. Daha samimiydi bana göre. Kimi imla hataları olsa da dediğim gibi çok güldüğüm yerler olduğu için ben sevdim. Eğlencelik kitap arayanlar için kitabın tanıtım videosunu da paylaşıyorum:
 

İyi Okumalar

16 yorum:

  1. ün yaptığı için merak ediyorum sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk kitabı hakkında yazdığımda en popüler yayınlardan olduğuna bakılırsa kim ne dersin herkesin merak ettiği birisi Pucca:)

      Sil
  2. Ben o magara adaamını değil de PEKMEZ li ERİK ki merak ediyorum, bu arada EsmaCeyhan la ilgili bir şey, kitabın bi yerinde ona Esra diyor. Ee, -Pekmez le Erikin fotoğrafını bulursanız lütfeeeen paylaşır mısınııız?? :) ben çok derin araştırmalar yaptım ama bulamadım onuu! Tüh- :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de fark ettim Esra demesini ama Esra Ceyhan dan dolayı öyle dediğini düşündüm. Siz bulursanız fotosunu bana yollayın koyayım buraya da:)

      Sil
  3. surukleyıcı ve hayatın ıcınden olan yazıları kıtabları sevıYorum ben yorumlarını okudugum kadarıylada pucca bızden bır kıtab ve surukleyıcı oldugu yazıyordu kıtab kurdunda alıcam snırım elımdekıler bıtınce....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir günde biten insana neşe katan bir kitap çok şey beklememek lazm ama keyifli. şimdi 3. sü çıktı onu da en kısa zamanda yorumlayacağım

      Sil
    2. benım ıcın surukleyıcı olması onemlı mesela ucurtma avısının ılk 2 sayfasını okudukdan sonra bır kenara bıraktım :S sevmedım,okuyamadm. merak uyandırması lazım lısede sofının dunyasını okumusdum oda guzeldı begenmısdım baya ıkıncı olarak en cok sevdıgım ahmet umıtın kıtaPları harıkadır mesela kesınlıkle onerırım...

      Sil
    3. Aslında uçurtma avcısı da bayağı sürükleyici ama ilk 2 sayfada onu yakalayamamış olabilirsin. sofinin dünyası daha ağır bir kitap ona göre. Ahmet Ümit in bir kitabını okudum güzeldi gerçekten okuyacağım onu sıra gelirse:)

      Sil
    4. evet olabılır belkı ama basda sevmeyınce elektırık almayınca olmuyor :D, ya sofı aceip merak uyandırıcı bır kıtap ama heycanlı..
      (: ask kopeklıktırı okudum mesela oyku seklınde o kıtabında pek heycan yoktu tabı kısa kısa oykuler oldugu ıcın...

      Sil
  4. Merhaba.Kıskançlık çok kötü birşey ama kaburga kemiklerimin içinde saklamak istiyorum O'nu..." bu söz puccanın hangi kitabında yazıyor.Kitabını arıyorum fakat bulamadım.

    YanıtlaSil
  5. ya ben bu kitabı merak ediyorum ama ailem almıyor :/

    YanıtlaSil
  6. sadece kızlar için mi bu kitap ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bence erkekler de sevebilir.Ama bir kızın hayatı anlatılıyor

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...