1 Temmuz 2012

Kafa Dinlendirmece ve Ayraçlarım

İstiyorum ki bugün ben sakin sakin alışveriş zımbırtılarından bahsedeyim. Zira bugün çok fena ufak tefek kendimi mutlu edesi şeyler almak istedim ve mutlu olarak ayrıldım dnr dan. Bi baktım çoğunluğu kitap ayracı aldıklarımın ,ben de kitap ayracı yazısı hakeder bu blog dedim. Aslında ilk ayracımı Ankara karanfil sokaktan almıştım. İki şeffaf naylon arasına ( naylon ne ya:)) kurutulmuş çiçekler konulup renkli bir yünle çevresinden dikiş atılmıştı kabaca. Hala duruyor çok severim nice kitaplarda eşlik etti bana ama şimdi emektarımı değil yeni çocukları koyacağım buraya...


    cam gibi ama plastik
  •  Öncelikle bir kaç ay önce aldığım ve genelde gece kitap okumam dolayısıyla bana çok yardımcı olan bir kitap ayracı bu... Bir sürü kitap okuma lambası denemiş bir insan olarak o lambaların belli bir yeri çok aydınlatıp diğer yerleri aydınlatmaması ve sürekli lambayı konumlandırmaya çalışmanız çok sıkıcı. Bu ise sayfanın üstüne koyduğunuzda sayfayı olduğu gibi aydınlatıyor hem de aydınlatma seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. 


karanlıkta da böyle

 













 Şimdi ise bugün aldığım ayraçlar....
  • Çok şeker birşey pembe rengini aldım ben bu şekilde özellikle kitap biraz kalınsa düzgün bir şekilde açık tutuyor kitabı bacakları ve kolları arasında:)


























  • Bunlar da çok beğendiklerimden ikisi... İkisini de onca şeyin arasından iki saatte seçtim ama ikisini de kelebekli seçmişim fark etmeden. Püsküllü olan burada anlaşılmıyor ama 3D teknolojisine sahip:) yani şu küçükken sağ sola oynattığımızda hareket ediyor efekti veriyor çok çok göz alıcı birşey. Diğeri de komikaze nin bir ayracı. Üzerindeki kelebek tipi çok komik geldi bana:) Bir de sürekli bana çeşitli şekillerde yansıyan "oku oku nereye kadar" felsefesini (?) hatırlattı ve daha da komik geldi ordaki kelebek ömrü esprisi dışında.


 Eveet ilk Temmuz yazımız da böyle olsun bakalım... Keyifli okumalar...

5 yorum:

  1. kitap aydınlatıcısı çok mantıklı geldi bana da ama ben hala gece lambamın nostaljik havasında kör göz olarak kitap okumayı seviyorum :)
    ayraçlara da bayıldım hele de kelebekli olanlara, içimdeki kelebeklerden biridir belki onlar da :)
    bu güzel ayraçlarla keyifli okumalar diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
  2. karanfil sokak ah ah.
    bi de yüksel ah.
    :)
    ama o ilk fotodaki aydınlatma şeysi ne güzelmiş. kitap delisi olduğum halde görmemişim onu alla alla çohoş bişi.
    ayraçlar önemlidir değil mi. geçende ben de yazmıştım bu konuda. ama senin ayraçlar ne kadar şirin öle. kitap okuma zevkini daha sempatik hale getiriyor.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Greta ben de öyle okudum uzun zaman ama korktum artık gözüm bozulacak diye:) seninkiler bozulmasın ama:)
    Deeptone gerçekten güzel kullanışlı birşey ama zamanla çiziliyor.çok pahalı bişi değil de tepe tepe kullanıyorum. evet senin blogundan da esinlenip yazayım ben de bari dedim aslında. beğendiğine sevindim

    YanıtlaSil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...