18 Ekim 2012

Beauty Blender / Kozmetik

Herkesin öve öve bitiremediği, Hollywood makyözlerinin kullandığı o küçük pembe süngere ben de sahip oldum. Bir süre deneyince artık yazmamın vakti geldi sanırım. Fondöten, kapatıcı, allık uygulamak için yapılmış bu sünger. Özellikle fondöten uygulama konusunda sıkıntılıydım. Çünkü sıvı bir fondöteni elle eşit miktarda uygulamak oldukça zor oluyor: Ellerim batıyordu, yüzümdeki fondöten eşit dağılmıyor ve bence olması gerekenden daha fazla fondöten uygulamış oluyordum. Hadi bir de şu makyaj süngerlerinden kullanayım dedim ancak o da bütün fondötenimi yedi yuttu. Fırçayla uygulamak da istemedim açıkcası badana yapıyor gibi bir his uyandırıyor bende.Ayrıca fırça darbeleriyle yüzümü incitmek istemedim. Çok narindir kendisi:) 
Bu süngerin bu kadar övüldüğünü duyunca alayım istedim. Her ne kadar Watsons ta taklitleri çıkmış olsa da almışken orjinalini alayım dedim. Beauty Blender ı Türkiye de satan tek internet sitesi Monzalime den 26.5 TL ye satılıyor. Ama kargo ücreti 6 TL yanlış hatırlamıyorsam toplamda 32.5 TL ye geldi. Ucuz mu hayır değil. Ama fırçalara verilen paraları düşününce verilebilir kanaatindeyim. Bu kadar konuştum süngeri göstereyim:



 Ben tekli paketinden aldım ve böyle çok hoş bir kutusu var. Temizliyicisi olan paketleri de var ancak temizleyici pek işe yaramıyormuş o yüzden almadım. Kuru ve küçük hali böyle
 
Bu da ıslanmış büyük hali. Aslında bir süredir kullanmama rağmen temiz görüldüğü gibi. Genelde şikayet edilen nokta tamamen fondöten artıklarının çıkmaması ama ben Protex sabunla yıkadığımda hiç bir leke kalmıyor. Sıvı temizleyiciler sanırım çıkarmıyor kirleri. 

Olumlu Yönleri:
  • Makyaj ürününü asla içine çekip emmiyor. 
  • Oldukça yumuşak dokusu cildinizi tahriş etmiyor. 
  • Çok kısa sürede, kolayca fondöteni,kapatıcıyı yüzünüze eşit şekilde dağıtabiliyorsunuz. 
  • Özellikle az miktarda ürünle yüzünüzün tamamına fondöten uygulayabiliyorsunuz.
  • Kokusuz
  • Kullanmadığınız zamanlarda saklamak için kutucu oldukça güzel dizayn edilmiş
Olumsuz yönleri ise:
  • Uç kısmıyla burun kenarlarına, göz altlarına ürün uygularken biraz zorluyor zira kalın kalıyor sivri yerlere
  • Yıkarken pembe boyası az da olsa akıyor daha ne kadar akacak bilmiyorum:)
  • Fiyatı biraz tuzlu ama 6-8 ay gidiyormuş ki bu benim için 1 yıl demek:) ( Güncelleme: Hayır kesinlikle 1 yıl gitmez. 5 ay oldu neredeyse kullanalı ve değiştirmek gerekli en geç 1-2 ay içinde diye düşünüyorum şimdi)
  • Allık uygulanır dense de süngerle allık olmuyor:)
  • Bir sünger için 6, 6-5 TL kargo parası vermek bana biraz saçma geldi. Ayrıca sitenin müşteri kandırma methodlarını pek zekice bulmadım. Şöyle ki:Yeni üyelere hediye çeki veriyoruz diyorlar ama ne kadar hediye çeki olduğu söylenmiyor. Üye oldum...Hediye çeki kullanmanız için 50 TL alışveriş yapmanız gerekiyor diyorlar. Sepetime 50 TL lik ürün koydum... Bu kez KDV hariç 50 TL olmalı diyorlar. Onu da yaptım hediye çekini görmek için. Sonra hediye çeki 10 TL çıktı KDV falan filan toplamda 2 TL lik indirim kazanmış oldum! Böyle zekice pazarlama taktikleri yerine müşteri memnuniyetine dayanan çalışmalar yapsalar daha hoş olur kanımca. Tabi durum böyle olunca tek bir sünger aldım zaten sitede fazla ürün çeşidi de yok. Keşke bu ürünün satım hakkını başka bir site alsaydı diye düşünmeden edemedim. Ayrıca ürünü aldıktan sonra kargonuz yola çıktı mı nereye vardı filan gibi bilgileri alamıyorsunuz.Artık kısmet :) Neyse ki sorunsuz şekilde teslim edildi zira pek güven duymamıştım sipariş verirken.
Olsun yine de ben mutluyum pembe topişimden:)
Bu da kullanımını gösteren bir video:



4 yorum:

  1. bb cream i parmakla uygulayan biriydim. son aldığım missha bb cream i fırça ile deneyeyim dedim. benim cildim de çok hassas ve fırça darbeleri özellikle göz alanına zarar veriyor gibi hissediyorum. bu süngeri çok duymuştum ve merak ediyordum. bu makale, benim için süpper faydalı oldu. çok teşekkür ediyorum, esenlikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim yardımcı olmasına sevindim. bu arada misha yı kullanmadım ama bb kremler için parmakla uygulamak en iyisi sanırım. yine de sonuçtan haber ederseniz sevinirim

      Sil
  2. merhabalar. watson-dan beauty bleneder-ın benzerini aldım. yazındaki video-da gördüğüm şekilde, "missha bb cream" i yüzüme uyguladım. sonuç: fırça veya parmakla uygulamadan daha hızlı ve kesinlikle daha başarılı. paylaşmak istedim. harika pazarlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sevindim işe yaramasına. ben de bb kremleri bununla uyguluyorum artık. yalnız okuduğuma göre watsons süngerleri ürünü daha çok emiyormuş uygularken beauty blender a göre. orjinalini öneririm

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...