28 Eylül 2013

Time Balm Yüz Bazı

Makyaj bazı, yüz bazı adına ne dersek diyelim aslında makyajla yakından ilgilenmeyenler için yabancı bir ürün. Ancak ben bu ürünün en az bir fondöten kadar gerekli olduğunu düşünüyorum güzel bir makyaj için.
Öncelikle yüzünüzde kuru bölgeler varsa ki benim var, oralarda pudramsı görünümü engelliyor. T bölgesi yağlanmasını önlüyor ve cildinizdeki çok ince kırışıklıklara fondöten yada bb kremin girmesini engelleyerek pürüzsüz bir görünüm sağlıyor... Bunlar üzel bir görünüm için önemli tabi ki... Ama en önemlisi temizlediğiniz cildinizden fondöten, pudra gibi ürünlerin direkt emilmesini engelliyor yani bir bakıma tampon görevi görüyor ürünlerle aranızda... 
Bu yüz bazlarının aydınlatıcı matlaştırıcı gibi çeşitleri var. Daha önce Flormar makyaj bazını ve Essence bazını kullanmıştım. (Yazıların üzerine tıklayarak onlar hakkındaki yorumlarımı görebilirsiniz.) 
The Balm ın Time Balm bazı ne zamandır elimdeydi. İndirimden stoklamıştım. Ancak elimdeki ürün bitmeden diğer aynı çeşit ürüne geçememe takıntım yüzünden çok merak etsem de çekmecede bekliyordu. Sonunda bir süredir kullandığım bu ürünü yorumlama şansına ulaştım. Lafı daha fazla uzatmadan dış görünüme bakalım:


30 ml lik ürünün ambalajı oldukça pratik. Vidalı kapağı var ve sıkarak ürünü kullanıyorsunuz.



İçeriği ise oldukça temiz. Gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Ayrıca A, C ve E vitaminleri içermesi de ayrıca güzel.




Ürün silikon bazlı ve bu yüzden bu şekilde görünüyor sıkıldığında... Elimin kurulukları, bazın işlevini göstermek için işime yarayacak bu sefer:)



Bazı elimin sağ tarafına yaydığımda görüldüğü gibi silikon yapı hemen o pürüzleri, ince kırışıkları doldurup makyaja pürüzsüz bir zemin hazırlıyor. Sol tarafı ise hala kuru ve çizgilerle dolu. Fondöten, kapatıcı uyguladığımda pürüzsüz bir cilde uyguladığım için ince çizgilere dolma çok az oluyor. Özellikle göz altındaki ince çizgilere kapatıcı dolmasına çok sinir oluyorum ama bu ürün % 80 daha iyi sonuç veriyor.

Pürüzsüzlük, tampon oluşturması derken asıl görevi olan makyajın daha uzun kalmasına da oldukça yardımcı oluyor doğrusu. Yüz makyajının yeni yapılmış gibi kalmasını sağlıyor. Terlemeyi ise kesinkes engelliyor ve daha cilt daha az yağlanarak makyajın bozulmamasını sağlıyor. Terlemeyi engellemesi tabi ki gözenekleri tıkamasıyla oluyor ancak o konuda Essence ya da Flormar dan daha başarılı olduğu kesin. Yani sadece gözenekleri tıkamakla makyaj bazı olmuyor:)
Ben bu ürüne hiç bir kusur bulamadım doğrusu ancak kokusundan rahatsız olanlar da var. Bence kokusunu, yapısını ürünü almadan önce elinizde bir deneyin sonra karar verin.

Normal fiyatını tam hatırlamıyorum ancak % 50 indirimde kaçırmayın derim. Baz kullanmanın güzelliğini yaşayın:)
Sevgiler





8 yorum:

  1. İndirimsiz fiyatı 32 TL o konuda bir yanlışlık olmasın 64 TL çok pahalııı :)
    Bu bazı çok seviyorum ben, essence denemedim ama flormardan bu kadar memnun kalmamıştım :)

    YanıtlaSil
  2. internetten buldum fiyatını ama kendi aldığım fiyatı hiç hatırlamıyorum. en kısa zamanda gidip bakacağım:) evet flormar dan daha güzel:)

    YanıtlaSil
  3. Ben %50 indirimle 15 liraya almıştım :) Kullanmaya kıyamadım bir süre :) Flormar'ın bazını da kullandım ama bana pek baz gibi gelmemişti o yapısından ötürü sanırım. O pürüzsüz his olağanüstü :)

    YanıtlaSil
  4. Fiyatı konusunu gidip bakana kadar yazmıcam o zaman:) Flormar ın bazı da fena değil aslında ama bu daha güçlü bir baz

    YanıtlaSil
  5. Merhaba:) the balmın makyaj bazı ayni zamanda parıltı veriyor mu? Benim cildim mat ve solgun. Cevap verirseniz cok memnun olurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parıltı vermiyor silikon yapıda gözenekleri düzgünleştiren bir baz. Loreal'ın ışıltılı bazı var onu deneyin isterseniz ışıltı için. Ya da mac in strobe cream'ini o daha da iyi ışıltı için

      Sil
  6. Merhava, bunu far bazı olarak da kullanabiliyor muyum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç kullanmadım ama tavsiye etmem kalın gelebilir ve çizgilere dolabilir belki

      Sil

Her türlü soru, eleştiri, isteğinizi, görüşünüzü lütfen hakaret içermeyen cümlelerle yazın. Seve seve hepsine cevap veriyorum...